PGA of Denmark och Kinexit inleder samarbete - Kinexit

Golf fitness plattform för tränare

PGA of Denmark och Kinexit inleder samarbete

Monday, July 4, 2022

Att som PGA-tränare kunna utveckla sina elevers förutsättningar att slå varje golfslag bättre bygger på en övergripande förståelse kring elevernas teknik, den rent fysiska förmågan samt vilken utrustning som ska användas och finnas i bagen. Var och en av dessa delar ger sitt speciella avtryck men det är i kombinationen av dessa komponenter den absolut bästa lösningen för den stora majoriteten elever skapas. Det är också i denna lösning som en PGA-tränare blir helt unik i sitt erbjudande till marknaden.

Mot denna bakgrund kommer därför PGA of Denmark inom kort att inleda ett centralt samarbete med Kinexit och varumärkets olika lösningar inom området Golf Fitness. Kinexit är ett svensk-amerikanskt företag som tidigt såg behovet av att bygga en funktionell och smidig länk mellan tränare och elever när det gäller fysisk träning på golfmarknaden. Företaget finns idag representerat i Sverige, Danmark, Norge, Nederländerna och USA.

– “Under de senaste två säsongerna har vi fokuserat mycket på nyetableringar och samarbeten med svenska tränare och akademier. Tack vare vårt samarbete med Golfstore fick vi möjligheten att presentera Golf Fitness by Kinexit under den Danska PGA Teaching Summit förra året vilket skapade ett stort intresse bland många tränare. Rörlighet och balans är fundamentala faktorer i en funktionell golfsving. Både stelhet och smärta kan vara två anledningar till varför utvecklingen i spelarens svingteknik uteblir. Med Kinexit kan tränare upptäcka begränsningar och baserat på studentens resultat skapar Kinexit ett helt individuellt anpassat träningsprogram för att snabbt och enkelt förbättra spelarens fysiska restriktioner, säger Chris Månsson – VD Kinexit.”

– “PGA of Denmark har länge strävat efter att omfatta hela våra medlemmars verksamhet i större utsträckning och på ett komplett sätt. Många av våra medlemmar driver akademier där träning och spelutveckling är centralt i deras verksamhet. Att inkludera Golf Fitness i våra tränares utbildningserbjudande till elever och kunder skapar både mervärde och blir en viktig del av spelarutvecklingen. Höst- och vinterperioden kommer att vara en utmärkt tid att implementera Golf Fitness i nya och inspirerande kurser och program, därför kommer Kinexit onboarding för PGA of Denmarks medlemmar prioriteras högt, säger Steffen Jacobsen – Sekretariatschef PGA i Danmark.”

För mer information om PGA of Denmark, kontakta vänligen:

Steffen Jacobsen, sekretariatsleder PGA i Danmark
E-post: Steffen@pga.dk
Telefon: +45 20730041
Hemsida: https://www.pga.dk/

För mer information om Kinexit kontakta vänligen:

Chris Månsson, administrerande direktör
Telefon: +46 (0) 709 901 699
E-post: Chris@kinexit.com
Webbplats: www.kinexit.com

Share This Post