Kinexit Ambassador Coach Highlight - PGA Club Professional Johan Gullstrand - Kinexit

Golf Fitness Platform for Coaches

Kinexit Ambassador Coach Highlight – PGA Club Professional Johan Gullstrand

Monday, April 25, 2022
Vi har förmånen att samarbeta med många av Sveriges mest framstående PGA-tränare. I denna Kinexit Ambassador Coach Highlight presenterar vi Johan Gullstrand, PGA Club Professional och delägare av Bokskogen Golf Academy. En golfakademi som vi tidigt scoutade låg i absoluta framkant och som vi sedan första stunden haft en fantastiska resa tillsammans med. 

Vi ställde några frågor till Johan om området och begreppet Game Fitting, om synen på hur elevens fysik påverkar en club fitting, hur deras verksamhet utvecklats sedan de började jobba med Kinexit och exempel på olika elevers utvecklingskurva kopplats till teknik och fysik.

Snabb Fakta:

 • Ålder: 35
 • Inledde yrket som golftränare: 2006
 • PGA Club Professional på: Bokskogen Golklubb
 • Jobbat med Kinexit sedan:  2018
 • Vad finns i din bag?
  • Boll: Titleist Pro V1x
  • Driver: Titleist Tsi3
  • Fairway metal: Titleist Tsi3
  • Järn: Titleist 620 MB
  • Wedgar: Vokey SM8
  • Putter: Scotty Cameron Limited

Vi ställde Johan några frågor om Game Fitting, hur han ser på hur elevens fysik påverkar en club fitting, hur deras verksamhet påverkats sedan de började jobba med Kinexit och om han kunde lyfta fram ett exempel på någon elevs utvecklingskurva kopplats till elevens fysik?

Vad är Game Fitting för dig?
“För mig är Game Fitting ett arbetssätt att skapa de bästa förutsättningarna för våra elever att nå sin fulla potential genom en mer holistisk syn på utrustning, fysik, mentala- och tekniska färdigheter. 

Hur ser du att exempelvis elevens fysik påverkar en club fitting?
Jag ser ofta att fysiska begränsningar skapar en svingteknik som eleven inte önskar och det påverkar givetvis vilken klubba som passar eleven. Här måste ett val göras, antingen anpassas klubban till den rörelse som finns, eller så får vi jobba med fysiken så att svingtekniken når önskat resultat och därefter bygga ihop utrustningen.

Hur har din verksamhet påverkats sedan du började jobba med Kinexit? 

“Med hjälp av Kinexit kan jag lättare identifiera styrkor och svagheter hos elever, främst när det gäller deras rörlighet och stabilitet. Detta blir en direkt förklaring av orsak och verkan i deras nuvarande teknik. Med hjälp av träningsprogrammen som skapas via Kinexit kan eleven därefter utvecklas snabbare.”

Hur har er verksamhet påverkats sedan du började jobba med Kinexit?
“Kinexit har gett oss en plattform där vi på ett smidigt och enkelt sätt kan arbeta med elevens fysiska förutsättningar och säkerställa att de kan nå sina önskade mål på golfbanan.”

Kan du lyfta fram ett exempel på någon elevs utvecklingskurva kopplats till elevens fysik?
“Vi har under vintern haft kurser där Kinexit varit en del av träningen. Träningen har löpt över 10 veckor och alla deltagare har haft sitt individuella fysprogram via Kinexit. Det vi tydligt sett är att eleverna har ökat både sin stabilitet och rörlighet i kroppen. Därmed har de också kunnat utföra de svingförändringar vi eftersträvat på ett mer effektivt sätt.”

Hur kan golfare komma i kontakt med dig?
Besök vår hemsida www.bokskogengolfacademy.com där finns allt ni behöver vet för att komma i kontakt med mig.”

Följ oss gärna i våra sociala kanaler för att läsa mer.

 

 

Share This Post