Hur PGA Head Professional William Monier fokuserar på helheten i sin lektionsverksamhet. - Kinexit

Golf fitness plattform för tränare

Hur PGA Head Professional William Monier fokuserar på helheten i sin lektionsverksamhet.

Thursday, August 19, 2021

För en PGA Professional som William Monier är målet med varje elev enkelt – att slå färre golfslag och att spelet ska bli ännu roligare.

För att nå detta ser William ett naturligt samband mellan individanpassad träning i kombination med val av utrustning. I en nära dialog med hans elever tar han alltid fram en personlig utvecklingsplan och vad som ska anpassas eller korrigeras gällande både svingteknik, fysik och utrustning.

”Förmågan att kunna uppnå en naturlig och avslappnad teknik är fundamental och på vägen dit försöker jag alltid fokusera på kombinationen av teknik, fysik, och utrustning. För spelare som har en fungerande teknik och där kroppens rörlighet redan nyttjas på ett bra sätt når jag snabbast en förbättring genom att fokusera på att anpassa utrustningen eller fokusera på viktiga spelmoment.

Finns det däremot delar av spelarens teknik som bromsar eller helt hindrar utvecklingen beror det ofta på fysiken. Rörlighet och balans är otroligt viktiga faktorer i en funktionell golfsving där Kinexit blir en naturlig del i min lektionsverksamhet. Kinexit är ett smidigt verktyg för mig, som golftränare, att mäta och få en relevant bild av spelarens fysik. Screeningen leder automatiskt till ett antal individuella tränings- och utvecklingsövningar vilket sparar mig mycket tid under högsäsongen” berättar William.

Under tillfället då William träffar sin elev i sin studio på Bråvikens Golfklubb börjar han alltid med en kort intervju där eleven får berätta om sina mål och vad som önskas förändras eller förbättras i spelet. Efter detta övergår han till att titta på hur eleven slår med sin befintliga klubba eller set och därmed får han en bra bild av vad han har att utgå ifrån. Nästa steg är en analys av elevens fysik. Då fysiken många gånger är den verkliga dörröppnaren för teknikutveckling förväntas golffitness vara lättillgängligt och enkelt.

Precis som en launchmonitor snabbt och enkelt exempelvis mäter klubbhuvudets hastighet och position vid bollträffen, använder William Kinexits smidiga och funktionella screeningtest för att få en relevant och mätbar bild av den fysiska förmågan hos eleven. Testet leder automatiskt till ett antal individuella tränings- och utvecklingsövningar som har en direkt koppling till specifika områden som snabbt leder till förbättrad balans, stabilitet, rotation och kraft.

”Exaktheten i både screeningen och de individanpassade övningarna gör att det ofta inte behövs mer än 15 minuter daglig träning för att både eleven och jag snabbt skall se positiva förändringar i elevens förutsättningar att slå golfbollen” menar William.

Efter lektionen får eleven en sammanfattning, som sedan utvecklar grunden för hur nästkommande pass och innehåll planeras. Eleven får också konkreta tips och råd för hur den enskilda träningen mellan varje lektion bäst ska bedrivas.

Är du en PGA-tränare eller akademi som är intresserad av att smidigt kunna mäta, analysera och förmedla personligt utformade tränings- och rörlighetsövningar till dina elever? Kontakta oss eller boka ett möte så berättar vi hur du kan komma igång på ett snabbt och smidigt sätt.

För mer information om William Monier, vänligen kontakta
William Monier, PGA Head Professional
E-post: William@bragk.se


Om Kinexit – Utvecklingen av Golf Fitness by KINEXIT

Varumärket Kinexit grundades 2014 med ambitionen att göra det enklare för PGA-tränare att förbättra de fysiska förutsättningarna för sina elever i deras teknikutveckling. Rörlighet, koordination, styrka och balans är fundamentala faktorer i en funktionell och naturlig golfsving.

Kinexit erbjuder ett smidigt verktyg för golftränare att mäta, analysera och förmedla personligt utformade tränings- och rörlighetsövningar. Ett område inom golfträning som vi idag benämner som Golf Fitness.

Precis som en launchmonitor snabbt och enkelt mäter klubbhuvudets hastighet och position vid bollträffen ger Kinexit direkt feedback kring elevens fysik kopplat till golftekniken och skapar automatiskt en åtgärdsplan.

Denna teknologi har de senaste åren varit en viktig komponent för många golftränare och starkt bidragit till att tusentals spelare förbättrat sin rörlighet, balans, rotation och kraft.

Share This Post