Hur Niklas Eriksson skapade en unik vinterträningsmiljö - Kinexit

Golf fitness plattform för tränare

Hur Niklas Eriksson skapade en unik vinterträningsmiljö

Tuesday, March 30, 2021

 

Varje bransch behöver innovation och nya idéer. Golf är en sommar sport, men det finns många sätt golfinstruktörer kan hjälpa sina spelare utvecklas under vinterhalvåret. Ta reda på hur en av våra Certifierade Kinexit Akademier skapade en unik vinterträningsmiljö.

Hur det började

I 2012 när vinterträningsprogram inte riktigt hade slagit igenom, startade PGA Club Professional Niklas Eriksson sitt inomhuscenter i Jönköping. Han fick många kommentarer om att idén aldrig skulle flyga och att han skulle göra andra saker under vintern. Men Niklas trodde på sitt koncept och litade på processen.

Den första vintern anslöt 20 tappra spelare. Resultatet talade för sig själv – alla blev bättre. Med ständig förbättring har antalet deltagare ökat under åren och i år deltog hela 225 golfare på vinterträningen med Niklas och Jakob på A6 Golf Center.

Vilka delar ligger bakom ett framgångsrikt vinterträningsprogram?

Vi frågade Niklas vad som är nycklarna till framgången för deras vinterträningsprogram:

“Det är en kombination av flera faktorer. Först och främst måste du ha en anläggning i ett område med många golfare. Anläggningen måste vara en plats som människor vill komma till, en plats de känner sig hemma och trivs i. För det andra har vi skapat träningsgrupper baserat på handikapp. Mottagandet har varit otroligt positivt eftersom spelare inte känner sig skrämda att träna med mycket bättre spelare än sig själva. De vet att de kan ställa frågor som är relevanta för hela gruppen.

Den tredje delen är innehållet i själva programmet. När vi är inomhus måste vi se till att det är roligt, varierat, utmanande och mätbart. Jag tror kombinationen av svingteknik och fysik är det bästa receptet på för att ska utveckling.”

Hur adderade du golf fitness komponenten?

“Vi började arbeta med Kinexit förra året, och det har verkligen varit ett stort värde i vårt program. Jag har alltid fokuserat på vikten av välmående och friska spelare, men hittills har jag inte hittat ett verktyg där jag kan screena mina elever och lämna över träningsprogram på ett snabbt och effektivt sätt. Oftast har detta varit krångligt och komplicerat. Med Kinexit kan jag screena flera spelare samtidigt och efter testerna får varje spelare personligt utformade träningsprogram som anpassas utefter spelarens förutsättningar, tid och träningsvilja.”

Vad tycker dina elever om Kinexit?

“Eftersom gränssnittet och programmen är intuitiva har våra elever verkligen uppskattat träningen. Det finns en acceptans och en förståelse att fysiken har n viktig betydelse i golfen oavsett ålder, kön och handikapp.”

Vilka är fördelarna med att använda denna plattform?

“Eleverna kan träna var de vill när de vill. De kan göra det medan de tittar på golf på lördagskvällen, eller som det första gör de när de vaknar på måndag morgon. Detta är en verklig fördel, både för spelaren och för mig som tränare. En av funktionerna vi har använt mycket under vintern är My Videos. I slutet av varje vecka har vi sammanfattat de viktigaste övningarna och laddat upp i Kinexit. Filmerna skickas sen till elever i respektive grupp vilket gör att vi kan skapa en rödtråd från träningen, uppföljningen och kommunikationen.

Alla golfare jag känner vill förbättra sig snabbt. Genom att inkludera golf fitness i vårt program har våra spelare fått en bättre förståelse för svingteknik, vilka golf fitness övningar man ska göra och hur viktigt det är att arbeta med dessa två komponenter parallellt.”

Nyfiken hur du kan göra fysiken till en naturlig del av din lektionsmiljö eller ditt kursutbud? Hör av dig till oss genom att klicka här.

Share This Post