Golfstore och Kinexit inleder centralt samarbete - Kinexit

Golf fitness plattform för tränare

Golfstore och Kinexit inleder centralt samarbete

Friday, July 2, 2021

Att som PGA-tränare kunna utveckla sina elevers förutsättningar att slå varje golfslag bättre bygger på en övergripande förståelse kring elevernas teknik, den rent fysiska förmågan hos varje individ samt vilken utrustning som ska användas och finnas i bagen. Var och en av dessa delar ger sitt speciella avtryck men det är i kombinationen av dessa komponenter den absolut bästa lösningen för den stora majoriteten elever skapas. Det är också i denna lösning som en PGA-tränare blir helt unik i sitt erbjudande till marknaden.

Mot denna bakgrund kommer Golfstore med start i augusti därför att inleda ett centralt samarbete med Kinexit och varumärkets olika lösningar inom området golf fitness. Kinexit är ett svensk-amerikanskt företag som tidigt såg behovet av att bygga en funktionell och smidig länk mellan tränare och elever när det gäller fysisk träning på golfmarknaden. Företaget finns idag representerat på den svenska och amerikanska marknaden men tar nu ett steg mot både våra nordiska grannländer såväl som mot Tyskland, Österike och Holland. Idag finns redan nära samarbeten mellan Kinexit och lite drygt 20% av Golfstores olika svenska medlemmar.

Chris Månsson – CEO Kinexit

– ”Under förra säsongen fokuserade vi mycket på nyetableringar och samarbeten med svenska tränare och akademier. Den svenska golfmarknaden var både öppen och het som marknadsplats i kombination med att fysisk träning och att specifik rörlighetträning fick en rejäl boost. Mycket tack vare en stark träningstrend rent generellt men också för att fler och fler PGA-tränare ser fördelarna att utveckla sina elevers fysik. En elevs fysik är många gånger den verkliga dörröppnaren för teknikutveckling, säger Chris Månsson – CEO Kinexit.” 

Höst- och vinterperioden är en utmärkt tid att börja implementeringen.

Utbildning, onboarding och certifiering via Kinexit till Golfstores medlemmar kommer att ha hög prioritet under sensommar och höst för att så många medlemmar som vill ska kunna komma igång och inkludera golf fitness i sitt utbildningserbjudande till elever och kunder. Höst- och vinterperioden är en utmärkt tid att börja implementeringen i nya och inspirerande kursprogram.

Alexander Andersson – Commercial Manager Golfstore.

-”Golfstore har under en tid strävat mot att i en större omfattning och på ett mera komplett sätt omfamna våra medlemmars hela affärsverksamhet. Många av våra medlemmar driver akademier där träning och spelutveckling idag är en mycket viktig del av helheten. Club Fitting och butiksförsäljning drivs idag alltmer från den relation våra medlemmar kontinuerligt skapar i sin relation till sina elever via träning och utbildning. Att Golfstore därför inleder samarbeten med företag och varumärken som ligger i framkant inom olika träningsområden är ett naturligt och kommersiellt viktigt vägval för våra medlemmars bästa, säger Alexander Andersson – Commercial Manager Golfstore.”


För mer information om Golfstore, vänligen kontakta

Alexander Andersson, Commercial Manager
E-post: Alexander@golfstore.se


Om Kinexit – The evolution of Golf Fitness by KINEXIT

Varumärket Kinexit grundades 2014 med ambitionen att göra det enklare för PGA-tränare att förbättra de fysiska förutsättningarna för sina elever i deras teknikutveckling. Rörlighet, koordination, styrka och balans är fundamentala faktorer i en funktionell och naturlig golfsving. Kinexit erbjuder här ett smidigt verktyg för golftränare att mäta, analysera och förmedla personligt utformade tränings- och rörlighetsövningar. Ett område inom golfträning som vi idag benämner som Golf Fitness.

Precis som en launch monitor snabbt och enkelt mäter klubbhuvudets hastighet och position vid bollträffen ger Kinexit direkt feedback på elevens fysik kopplat till golftekniken och skapar automatiskt en åtgärdsplan. Denna teknologi har de senaste åren varit en viktig komponent för många golftränare och starkt bidragit till att tusentals spelare förbättrat sin rörlighet, balans, rotation och kraft.

Ambitionen är idag den samma som tidigare. Golf Fitness ska vara lättillgängligt, enkelt och tydligt kunna bidra till ett attraktivt och lönsamt erbjudande till elever och kunder för PGA-tränare som vill ligga i framkant.

KINEXIT – Serious About Your Golf

Om Golfstore

Golfstore är en av Europas största butikskedjor inom golf och har hjälpt spelare att utvecklas sedan 1973. Idag finns runt 300 Golfstore-butiker i sex olika länder: Sverige, Danmark, Norge, Tyskland, Österrike och Holland.

Share This Post